7e initiatief: Presentatie Sjöttekalender 2017

Schutterij St. Nicolaas – Susteren

Door Cor Voorter

Net als voorgaande jaren heeft schutterij St. Nicolaas uit Susteren ook nu weer een jaarkalender uitgegeven voor aankomend jaar. Hoewel we tegenwoordig onze agenda liever digitaal up-to-date houden, is de papieren versie nog steeds niet weg te denken in het huishouden van alledag. Wat is dan leuker om een kleurrijke kalender aan de keuken- of kamermuur te hebben hangen van een traditionele vereniging met een rijke historie. Daarnaast steunt u met de aankoop de instandhouding van de prachtige schutterscultuur, zowel binnen de eigen gemeenschap, als ook op provinciaal en Euregionaal niveau. De eerste kalender werd zaterdag 18 juni jl. aangeboden aan Léon Weinheimer van Weinheimer Maatschappelijk en Verantwoord Ondernemen. Via Weinheimer MVO steunt het bedrijf stichtingen, instellingen en verenigingen die een bijdrage leveren aan het sociaal, maatschappelijk en culturele leven binnen de gemeenschap. Naad Schoenmakers, bestuurslid van de schutterij mocht met dit eerste exemplaar de naam van patroonheilige van de schutterij alle eer aan doen en midden in de zomer voor Sinterklaas spelen.

Kalender 2017 in full color
Het thema van de kalender is “Kunst in de openbare ruimte”, waarbij de gekozen kunstwerken verspreid te vinden zijn Susteren en Dieteren en vooral van de hand van lokale kunstenaars zijn. De beelden zijn o.a. te vinden in Beeldentuin Suëstra, in en om Zorgcentrum Vastrada en Zorgboerderij Juffrouw zonder kop.
Een kalender ontwerpen is een kant van de medaille, maar de nodige financiën bij elkaar krijgen om jaarlijks het kalenderproject te realiseren de andere kant. Schutterij St. Nicolaas weet zich gesteund door zesentwintig bedrijven binnen de gemeente die door hun bijdrage de realisatie ook dit jaar weer mogelijk hebben gemaakt. Door de voorbereidingen voor het maken van de kalender in eigen beheer te doen, is het dit jaar ook nog een gelukt om deze in full color uit te geven. De foto’s zijn gemaakt door Herbert Rikers.